10 magyar-bajnoki éremmel zártuk az esztendőt

Sok nehézség és küzdelmes időszak után is kijelenthetjük, hogy sikeres évet zártunk. Versenyzőink hazai és nemzetközi porondon is szép eredményeket értek el. 

A Magyar Bajnokságokon szinte minden korosztályban sikerült érmeket és pontszerző helyezéseket elérni. Magyar bajnok lett Hajdu Ilang (ifjúsági B, -53 Kg) és Horváth Nándor (Diák A korosztály -45 Kg). Ezüstérmet szerzett Hajdu Ilang (U23 korosztály, -52 Kg), és Jüttner Janka (Diák A, -40 Kg). Bronzérmet szerzett Gáspár Tibor (felnőtt III. oszt -90 Kg), Jüttner Janka (serdülő -40 Kg), Kovács Boglárka (Ifúsági, -63 Kg), Kisfaludi Eszter (Diák A, -56 Kg), Riedl Ákos (Diák B, -29 Kg), Vargha Zsolt (Ifi B, -81 Kg) Sajnos a szerencse nem a mi oldalunkon állt, hiszen különböző sérülések és betegségek miatt, több esélyes versenyzőnknek kellett kihagynia az Országos Bajnokságot.

Serdülő lányaink a nemzetközi mezőnyben is megállták helyüket. Büki Viktória és Kovács Boglárka egyaránt Európa Kupa győztes lett Győrben. Viki ezen kívül a Koroska Open-en is részt vett a válogatottal, ahol a dobogó harmadik fokára állhatott. 

Az Országos Diákolimpiákon is eredményesen vettek részt sportolóink. Aranyérmet szerzett Jüttner Janka. Ezüstérmes lett Hajdu Ilang. Bronzérmes lett Balog Bálint, Bodor Sára, Horváth Nándor, Kisfaludi Eszter és Vargha Zsolt. 

A mindennapi edzések mellett, több edzőtáborban is részt vettünk. Januárban Mátraházán kezdtük az évet, majd ifi válogatottjaink a nemzetközi edzőtáborokban is dolgoztak a tavaszi időszakban. Nyáron három hét napközis tábort tartottunk Diósdon, majd a bajai nemzetközi edzőtáborba utaztunk. 

Utánpótlás csapat

Utánpótlás bázisunk egyre szélesedik, és ezen a téren az idei évben rekordot döntöttük, hiszen több mint 100 gyermek vesz részt tanfolyamos edzéseinken. Őket is igyekszünk felkészíteni a versenysportra, táborokat és vetélkedőket szerveztünk számukra. Ovijudo csoportjaink minden diósdi óvodában működnek és töretlen népszerűségnek örvendenek. A jövőbeli terveink között szerepel az edzéskörülmények fejlesztése, saját judoterem kialakítása. Főszponzort keresünk csapatunknak, hiszen a működésünket és sportolóink támogatását jelenleg nagy részt önerőből kell megoldanunk. Köszönjük a támogatást Diósd Város és Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának, mely nagy segítség volt az elmúlt évben is.