Két magyar-bajnok és négy bajoki érem

Az elmúlt két hét eseménydúsan telt versenyzőink számára. október 13-án az ifjúsági B korcsoport Országos Bajnokságát rendezték a ceglédi judo csarnokban. Sérülések miatt csonka csapattal vettünk részt a megmérettetésen, de az eredmény így sem maradt el.

Hajdu Ilang magyar-bajnok

Öt versenyzőnk lépett tatamira. Hajdu Ilang (-52 Kg) mind a négy meccsét ipponnal nyerte és megszerezte a magyar-bajnoki címet. Vargha Zsolt (-81 Kg) is remekül menetelt, csak a döntőbe jutásért vívott küzdelemben hibázott, így a dobogó harmadik fokára állhatott. Kurdi Benedeket (-90 Kg) még mindig térdproblémája hátráltatta, de így is a pontszerző hetedik helyen zárt, akár csak a még serdülőként felversenyző Jüttner Ábel (-42 Kg). Balog Bálint (-55 Kg) szintén serdülőként vett részt a bajnokságon, de helyezést nem sikerült elérnie. 

Horváth Nándor magyar-bajnok

Október 19-én a Diák A és B korosztály (12-11 évesek) magyar-bajnokságára került sor, Kecskeméten. Ezen a napon az idősebbek között újabb magyar-bajnokot ünnepelhettünk Horváth Nándor (-45 Kg) személyében. Jüttner Jankát (-38 Kg) sem sok választotta el az elsőségtől, csak egyet hibázott így a bajnoki ezüstérmet akasztották a nyakába. Kisfaludi Eszter (-56 Kg) az első meccsén botlott, de a visszamérkőzéseken már magára talált és felküzdötte magát a dobogó harmadik fokára. Révay Balázs (-54 Kg)  is remekül dolgozott és a pontszerző ötödik helyen végzett. Szatmári Szabolcs is keményen küzdött, de nem ért el helyezést. A fiatalabbak között Riedl Ákos (-29 Kg) a súlycsoport talán legkönnyebb súlyú versenyzőjeként lett bronzérmes. Darabos Gergő és Szabó-Götz Barnabás ezúttal nem ért el helyezést. 

Másnap a kecskemétiek a már hagyományos Zsoldos Zsolt Emlékversenyt rendezték, ahol Balog Bálint ezüstérmet szerzett, Bodor Sebestyén hetedik helyen végzett serdülő korosztályban. Gratulálunk!