Sikercsapat a Budapest Kupán

Április 27-én és 28-án Budapesten, az UTE jégcsarnokában rendezték Európa egyik legnagyobb utánpótlás nemzetközi versenyét a Budapest Kupát, ahol 28 ország 218 egyesületéből összesen 1629 sportoló lépett tatamira. 

Vargha Zsolt (U18, -81 Kg) aranyérmes

Szombaton az U18 és U13-as korosztály versenyzett. Az idősebbek között négy indulónk volt. Köztük a legnagyobb sikert Vargha Zsolt érte el, aki minden meccsét ipponnal nyerve a dobogó legfelső fokára állhatott. Hajdu Ilang és Bodor Sára is remekül dolgozott. Ilang a pontszerző ötödik, míg Sára hetedik helyen végzett. Riedl Dórának nem sikerült helyezést elérni a gigászi mezőnyben. 

A fiatalabbak között is remek eredmények születtek. Jüttner Janka ezúttal is megállíthatatlan volt és egészen az aranyéremig menetelt. Kisfaludi Eszternek jól ment, csak a döntőben tudták megállítani, így az ezüstérmet vihette haza. Horváth Nándor is keményen dolgozott, hat meccséből négyet megnyert, így ötödik helyezett lett. Darabos Gergő is kiválóan dolgozott, két győztes meccsel kezdett, de a folytatás sajnos nem sikerült, így nem jutott el a helyosztókig. 

Kisfaludi Eszter, Horváth Nándor, Jüttner Janka
Gáspár Tibor edző és Büki Viktória

Vasárnap a serdülő korosztályban (U15) voltunk érdekeltek. Büki Viktória első meccsén a súlycsoport későbbi győztesétől szenvedett verseséget. A vigaszágon azonban nem hibázott és végül bronzérmet szerzett. Balog Bálint és Jüttner Ábel is győzelemmel kezdett, azonban a folytatás nem sikerült, így helyezés nélkül zártak. 

A diósdi csapat az összesítésben az éremtábla nyolcadik helyén végzett. A szombati napot tekintve azonban elsőként zárt, ami fantasztikus eredmény! Gratulálunk minden sportolónknak!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.