Hajdu Ilang hetedik az Európa Kupán

November 17-én és 18-án Győrben került sor az Európai Judo Unio és a Magyar Judo Szövetség által rendezett Ifjúsági Európa Kupára. A versenyen három válogatott versenyzőnk indulhatott.

Hajdu Ilang remek versenyzéssel megszerezte első EK helyezését. Első meccsén komoly ellenfelet kapott, egy korábbi EB ötödik helyezést elért ukrán lánnyal mérkőzött. Betartva a taktikát wazari értékű dobással előnybe került, amit meg is tudott tartani. A második ellenfele szerb volt, akit az első percben sikerült eldobnia és nem sok hiányzott hozzá, hogy a leszorítást és végig tartsa. Sajnos nem sokkal a vége előtt kiszabadult a versenyző, majd Ilang hibázott, amit ellenfele ki is használt, így a a vigaszágon folytathatta. Harmadik meccsét sima győzelemmel zárta, majd a vigaszág döntőjében ismét kemény ellenfél következett. Az ukrán lánnyal szoros meccset vívott, majd hosszabbítás következett. Sajnos egy apró hiba nem Ilang javára döntötte el a mérkőzést így az előkelő hetedik helyen zárt. Jó jel ez a jövő évre nézve, hiszen komoly ellenfelekkel vívott szoros csatákat.

Másnap Bodor Sára és Vargha Zsolt versenyzett. Sajnos nekik nem alakult jól a verseny. Sára a későbbi ezüstérmestől szenvedett vereséget, majd a vigaszágon sem sikerült szépítenie. Vargha Zsolt egy svéd ellenféllel szemben maradt alul. Gratulálunk minden résztvevőnek!