Diák és felnőtt győzelmek a Tenkes Kupán

Augusztus utolsó hétvégéjén Siklóson rendezték az idei Tenkes Kupát. A versenyen a hazai sportolókon kívűl több külföldi csapat is képviselte magát. A legkisebbtől egészen a felnőttekig, minden korosztályban indult versenyzőnk és minden korosztályban dobogón is végeztünk.

Bodor Sára és Hajdu Ilang

Szombaton a nagyoké volt a főszerep. Ifjúsági korosztályban három versenyzőnk remekelt. Darabos Márk harmadik helyen végzett -90 Kg-ban. Bodor Sára kicsit hibázott, így itt az ötödik helyezéssel kellett megelégednie. Hajdu Ilang elsőségéhez kétség nem fért, hiszen négy ippon győzelemmel nyerte meg a versenyt, összesen kevesebb mint két percet töltve a szőnyegen. 

Két ifi lányunk ezzel nem elégedett meg és felnőtt korosztályban is próbára tette tudását. Ilang hasonlóan a saját korosztályában nyújtott teljesítményéhez, itt is mind a négy mérkőzését ipponnal nyerte. Így két aranyérmet vihetett haza. Bodor Sári tudott javítani és ezüstérmet szerzett.

Vasárnap a Diák és serdülő korosztályokkal folytatódott a verseny. A legkisebbek között (U11) Riedl Ákos ezüst és Darabos Gergő bronzérmet szerzett. U13-as korosztályban Jüttner Janka három ippon győzelemmel aranyérmet szerzett, Kisfaludi Eszter a dobogó második, Horváth Nándor pedig a harmadik fokára állhatott. 

A serdülők (U15) között is jutott érem a csapatnak. Kurdi Benedek a nehézsúlyban győzedelmeskedett. Büki Viktória kiválóan versenyzett és a döntőben, több mint tíz perces küzdelemben maradt alul, így ezüstérmet szerzett. Bodor Sebestyén is jó formában volt és egészen a bronzéremig jutott. Riedl Dóra ötödik,  Jüttner Ábel a pontszerző hetedik helyen végzett. Csapatunkat erősítették, de pontszerző helyezést nem értek el: Balog Bálint és Tölgyfa János. Gratulálunk!

Serdülő és diák csapat