Remekül kezdődött az év

Idei első versenyünk az ifjúsági korosztályt érintette. Január 27-én, Győrben rendezték a korosztály első válogató versenyét. Hét versenyző képviselte csapatunkat.

Hajdu Ilang aranyéremmel búcsúzott a 48 Kg-os súlycsoporttól. Három ippon győzelemmel kérdés sem fért elsőségéhez. Kovács Boglárka (-63 Kg) még serdülőként versenyzett fel ebbe a korosztályba. Ennek ellenére remekül menetelt és csak a döntőben hibázott. Ezüstérmes lett. Bodor Sára és Büki Viktória egyaránt a -57 Kg-os súlycsoportban versengett. A döntőig sajnos nem sikerült eljutniuk, így vigaszágon egymással kellett megküzdeniük a bronzéremért. Sára végül harmadik, Viki a pontszerző ötödik helyen zárt. Dávid Éva (-70 Kg) három szoros mérkőzés után negyedik helyen végzett.

A fiúknál Kurdi Benedek (+90 Kg) ippon győzelemmel kezdett első mérkőzésén. A második ellenfél viszont kifogott rajta és korábbi sérülése is kiújult, így sajnos nem tudta folytatni a versenyt. Negyedik helyen zárt. Vargha Zsolt (-81 Kg) is remekül versenyzett. Két nyertes és két vesztes meccsel a pontszerző ötödik helyen végzett. Gratulálunk!

Újabb rekordévet zártunk

2017 minden szempontból a legsikeresebb éve volt egyesületünknek. Nem is reméltük, hogy túl fogjuk szárnyalni, de 2018-ban sikerült. 14 magyar bajnoki éremmel, országos és nemzetközi eredményekkel ismét rekordévet zártunk. Néhány sorban nehéz is összefoglalni ezt az eseménydús évet, de azért megpróbáljuk.

A hazai porondot tekintve, tavasszal a Diákolimpiák illetve régiós és válogató versenyek kerültek sorra. Az Országos Diákolimpiákon aranyérmet szerzett Bodor Sára, Kisfaludi Eszter és Kurdi Benedek. Ezüstérmes lett Büki Viktória és Révay Balázs. Bronzérmet szerzett Dávid Éva, Jüttner Janka és Vargha Zsolt.

Az év során, szinte minden korosztályban sikerült érmet szereznünk az Országos Bajnokságokról. 2018-ban magyar bajnok lett Jüttner Janka, Horváth Nándor és Kurdi Benedek.  Hajdu Ilang egymaga három magyar bajnoki érmet gyűjtött. Ezüstérmet U23-as korosztályban, bronzérmet Ifjúági és Ifjúsági B korosztályban. Ezüstérmet szerzett még Büki Viktória, Darabos Gergő, Kisfaludi Eszter és Kovács Boglárka, aki duplázni tudott serdülő és ifjúsági B korosztályban egyaránt második helyen végzett. A magyar bajnoki dobogó harmadik fokára állhatott Dávid Éva, Révay Balázs és Riedl Ákos.

Mátraháza

Versenyzőink a nemzetközi mezőnyben is jól szerepeltek. A hazai rendezésű nemzetközi utánpótlás versenyek közül a Budapest Kupa és a győri Serdülő Európa Kupa volt a legnagyobb esemény. Előbbin három érmet gyűjtöttünk. Kurdi Benedek arany, Hajdu Ilang és Jüttner Janka ezüstérmet szerzett. Győrben a serdülőink közül Kurdi Benedek ezüst, Jüttner Ábel bronzérmet szerzett, míg Büki Viktória ötödik helyen végzett. 

Vargha Zsolt végigment az U16-os Euroliga sorozat négy versenyén, Aradon, Eszéken, Szabadkán és Szegeden három ezüst és egy bronzérmet szerzett. 

Ifjúsági válogatottjaink (Bodor Sára, Hajdu Ilang és Vargha Zsolt) részt vettek a Európai Judo Unio naptárában szereplő ifi Európa Kupákon Follinica-ban, Zágrábban, Teplicében, Győrben és a versenyeket követő edzőtáborokon. első évesként ebben a korosztályban a tapasztalat gyűjtés volt a cél. Közülük Hajdu Ilangnak több versenyen is sikerült meccseket nyerni és Győrben a pontszerző hetedik helyen végzett. Eredményes munkájának köszönhetően beválogatták a Marokkóban megrendezett Gymnasiade-ra utazó csapatba. Itt hetedik helyezést ért el. 

Természetesen a versenyekre való felkészülés is mozgalmasan telt az év során. Edzőtábort szerveztünk év elején Mátraházán, nyáron pedig két hét napközis tábort Diósdon. Részt vettünk a zirci edzőtáborban és válogatott tagjaink több nemzetközi edzőtáborba is eljutottak. 

Sportolóinknak a hét minden napján edzőslehetőséget biztosítottunk, hetente kétszer kora reggel is. Versenyzőink látogatták a válogatott keretedzéseket egész évben. 

Mindenkinek Aranyérmet

Fiatalabb sportolóinknak versenyeket szerveztünk és bevezetük számukra a Mindenkinek Aranyérmet Programot. Idén szeptemberben is sok ügyes és tehetséges fiatal csatlakozott hozzánk és szerette meg a judo sportot. Decemberben részt vettek első kis versenyükön az általunk szervezett Mikulás Kupán, ahonnan természetesen mindenki éremmel és Mikulás ajándékkal tért haza. Hamarosan eljön számukra az első övvizsga is, melyre már lelkesen készülnek. Az óvodában is zajlanak jétékos előkészítő edzéseink, amit idén több mint ötven gyermek látogat. Iskolás tagjaink létszáma százharminc fő körül mozog. Bízunk benne, hogy hamarosan még több és még nagyobb eredményekről számolhatunk be. Hajrá DDSE!