Serdülő bajnoki érmek, felnőtt helyezések

November utolsó hétvégéjét is eredményesen zárta csapatunk Siklóson a serdülő és felnőtt III. osztályú Országos Bajnokságon.

24-én, szombaton a serdülő korosztály (U15) Magyar Bajnokságán öt indulónk versenyzett. Balog Bálintnak (-50 Kg) és Jüttner Ábelnek (-40 Kg) sajnos nem sikerült helyezést elérnie a népes mezőnyben. Kurdi Benedek (+81 Kg) nem hibázott és ezen a napon senki nem állhatott útjába, hogy elnyerje első magyar-bajnoki címét. Büki Viktória és Kovács Boglárka határozottan, ippon győzelmekkel menetelt a döntőig, ahol mind ketten szoros csatát vívtak. Viki csak a hosszabbításban hibázott, Bogi pedig sajnos egy wazari értékű dobása után kis figyelmetlenség miatt belekerült egy leszorításba, így mind ketten a bajnoki ezüstérmet vihették haza.

Másnap a felnőtt III. osztályú Magyar bajnokságra került sor. Két ifi korosztályú lányunk is versenyzett. Bodor Sára (-63 Kg) és Dávid Éva (-70 Kg) egyaránt a pontszerző ötödik helyen végeztek. Edzőink is felvették a kesztyűt, vagy inkább judo ruhájukat az ifjúsággal. Gáspár Tibor (-90 Kg) és Csetnek Béla (-66 Kg) hetedik helyezett lett. Gratulálunk!

Hajdu Ilang hetedik az Európa Kupán

November 17-én és 18-án Győrben került sor az Európai Judo Unio és a Magyar Judo Szövetség által rendezett Ifjúsági Európa Kupára. A versenyen három válogatott versenyzőnk indulhatott.

Hajdu Ilang remek versenyzéssel megszerezte első EK helyezését. Első meccsén komoly ellenfelet kapott, egy korábbi EB ötödik helyezést elért ukrán lánnyal mérkőzött. Betartva a taktikát wazari értékű dobással előnybe került, amit meg is tudott tartani. A második ellenfele szerb volt, akit az első percben sikerült eldobnia és nem sok hiányzott hozzá, hogy a leszorítást és végig tartsa. Sajnos nem sokkal a vége előtt kiszabadult a versenyző, majd Ilang hibázott, amit ellenfele ki is használt, így a a vigaszágon folytathatta. Harmadik meccsét sima győzelemmel zárta, majd a vigaszág döntőjében ismét kemény ellenfél következett. Az ukrán lánnyal szoros meccset vívott, majd hosszabbítás következett. Sajnos egy apró hiba nem Ilang javára döntötte el a mérkőzést így az előkelő hetedik helyen zárt. Jó jel ez a jövő évre nézve, hiszen komoly ellenfelekkel vívott szoros csatákat.

Másnap Bodor Sára és Vargha Zsolt versenyzett. Sajnos nekik nem alakult jól a verseny. Sára a későbbi ezüstérmestől szenvedett vereséget, majd a vigaszágon sem sikerült szépítenie. Vargha Zsolt egy svéd ellenféllel szemben maradt alul. Gratulálunk minden résztvevőnek!

 

A Budapest Bajnokságon is megállták helyüket

November 17-én, Újpesten rendezték az idei Budapest Bajnokságot melyen legkisebb sportolóink vettek részt.

Diák C korosztályban (U11) aranyérmet szerzett Darabos Gergő. Riedl Ákos is remekül versenyzett, így a dobogó harmadik fokára állhatott. Szabó Götz Barnabás és Varga Dániel hetedik helyen végzett.

Diák B korosztályban (U12) Kisfaludi Eszter és Horváth Nándor egyaránt súlycsoportja legjobbja lett. Diák A korosztályban (U13) Tölgyfa János hetedik helyen végzett. Gratulálunk!

Két országos bajnok és két érem

Október 21-én, Szombathelyen rendezték meg a Diák A és B korosztály (U12-U13) Országos Bajnokságát. 

Diák B korosztályban két új magyar bajnokot ünnepelhettünk. Jüttner Janka (-36 Kg) és Horváth Nándor (-45 Kg) egyaránt az ország legjobbja lett! Kisfaludi Esztert is csak a döntőben tudták megállítani így a szépen csillogó bajnoki ezüstérmet vihette haza. Révay Balázs a dobogó harmadik fokára állhatott. Szatmári Szabolcs is csapatunkat erősítette, de sajnos nem ért el helyezést. 

Diák A korosztályban Tölgyfa Jánosnak sikerült a pontszerző hetedik helyen végeznie. Gratulálunk!