Hét érem az Atom Kupáról

Szeptember 22-én és 23-án Paksra utaztunk az idei Atom Kupára. Szombaton a diák korosztály (2006-2008-as születésűek), vasárnap a serdülő (U15) és ifjúsági (U18) versenyzők mérhették össze erejüket. Minden korosztályban komoly mezőny gyűlt össze.

A legfiatalabbaknak (U11) ez a verseny volt az idei Magyar Kupa. Itt Darabos Gergő ötödik, Riedl Ákos a pontszerző hetedik helyen végzett. Vörös Vilmosnak ezúttal nem sikerült helyezést elérni.

Diák B korosztályban (U12) Jüttner Janka és Kisfaludi Eszter egyaránt súlycsoportja legjobbja lett. Révay Balázs ezüstérmet szerzett, Horváth Nándor ötödik lett. Diák A korosztályban Tölgyfa János helyezetlenül zárt. 

A serdülők között is komoly verseny volt. Kurdi Benedeknek a nehézsúly aranyérmét sikerült ismét  megnyernie. Kovács Boglárka a dobogó második fokára állhatott. Büki Viktória ötödik helyen végzett. Balog Bálintnak is sikerült meccset nyerni, de sajnos helyezést nem ért el. Bodor Sebestyén, Jüttner ábel és Riedl Dóra ezúttal az egyenes kieséses szakaszban búcsúztak.

Ifjúsági korosztályban Hajdu Ilang ezüst, Dávid Éva bronzérmes, Bodor Sára ötödik lett. Vargha Zsolt első mérkőzését ipponnal nyerte, de sajnos a következő két meccse nem sikerült, így helyezetlenül végzett.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Büki Viktória kapta az idei sportdíjat

 

Diósd Város képviselő testülete az idei évben a mi sportolónknak, Büki Viktóriának adományozta a városi sportdíjat utánpótlás kategóriában. A díjat minden évben egy utánpótláskorú és egy felnőtt sportoló és egy sportcsapat kaphatja meg. 

Viki óvodás kora óta egyesületünk sportolója. Eddigi pályafutása alatt két magyar bajnoki címet szerzett, kétszer volt első Országos Diákolimpián és számtalan hazai és nemzetközi versenyen állhatott dobogóra. Gratulálunk neki és további szép sikereket kívánunk!

 

Egerben és Szabadkán folytatódott a sikeres szereplés

Két versenyen voltunk érdekeltek az elmúlt hétvégén. Diák és serdülő versenyzőink szeptember 15-én, szombaton Egerben a Tóth Péter Emlékversenyen tették próbára felkészültségüket. Az ifik közül Vargha Zsolt Szabadkán a második Euroliga fordulón indult.

Diák C korosztályban aranyérmet szerzett Darabos Gergő, Riedl Ákos pedig a dobogó harmadik fokára állhatott. 

Diák B korosztályban két arany érmet is sikerült szereznünk Jüttner Janka és Kisfaludi Eszter Jóvoltából. Horváth Nándor harmadik lett.

Serdülő korosztályban volt a legnépesebb csapatunk. Itt Kurdi Benedek ismét a dobogó legfelső fokára állhatott. Büki Viktória ezüst, Kovács Boglárka bronzérmes lett. Riedl Dóra hetedik helyen végzett. Helyezést nem ért el, de csapatunkat erősítette Balog Bálint, Bodor Sebestyén, Jüttner Ábel, Tölgyfa János és Varga Dániel.

Vasárnap Vargha Zsolt képviselte csapatunkat az Euroliga szerbiai fordulóján, Szabadkán. Zsolt három győztes meccs után, csak a döntőben szenvedett verseséget így ezüstérmet szerzett. 

Gratulálunk minden versenyzőnknek!

Szegedről is érmekkel tértünk haza

Szeptember 8-án rendezték Szegeden az idei Csaba Béla Emlékversenyt és az U16-os korosztály Euróligáját. Egyesületünk népes csapattal, tizenkilenc fővel vett részt az eseményen.

A diák korosztály számára rendezett versenyen volt most kevesebb indulónk. C korosztályban (U11) Riedl Ákos második, Varga Dániel hetedik helyen végzett. B korosztályban (U12) Jüttner Janka és Kisfaludi Eszter aranyérmet szerzett. Révay Balázs ezüstérmes, Horváth Nándor bronzérmes, Szatmári Szabolcs ötödik helyezett lett. Diák A korosztályban Tölgyfa János remekelt és a dobogó harmadik fokára állhatott. 

Az Euroliga szegedi fordulóján serdülő és első éves ifi versenyzőink vettek részt. A fiúk között két bronzérmet sikerült gyűjtenünk Kurdi Benedek és Vargha Zsolt jóvoltából. A lányok közül Hajdu Ilang és Kovács Boglárka ezüstérmes, Bodor Sára bronzérmes lett. Derekasan küzdöttek, de helyezetlenül zártak: Balog Bálint, Bodor Sebestyén, Büki Viktória, Dávid Éva, Jüttner Ábel, Riedl Dóra.