Így telt a nyár

Judo csapatunk mozgalmas nyarat tudhat maga mögött. A pihenésen és a felkészülésen kívűl versenyek és edzőtáborok is színesítették a szünidőt.

Június első hétvégéjén került sor az idei serdülő Európa Kupára, ami a tizenöt év alattiak fő versenye idén. Kiváló versenyzéssel Kurdi Benedek ezüst, Jüttner Ábel pedig bronzérmet szerzet. Büki Viktória a pontszerző ötödik helyen végzett a nemzetközi mezőnyben. 

Június utolsó hetében napközis edzőtábort szerveztünk, melynek végén övvizsgát tartottunk. Sikeres vizsgát tett barna övre Bodor Sára, Hajdu Ilang, Vargha Balázs és Vargha Zsolt. Kék övre vizsgázott le Balog Bálint, Büki Viktória, Bodor Sebestyén, Darabos Márk, Jüttner Ábel, Kovács Boglárka, Kurdi Benedek, Riedl Dóra, Schuman Balázs. Zöld öves lett Kovács Gergő és Tölgyfa János. 

Júliusban néhány hét pihenő után, ismét napközis edzőtábort tartottunk, ahol már a versenyekre való felkészülésé volt a főszerep. A napi három edzés mellett jutott idő a héten egy kis strandra és játékra is. Az ezt követő héten, augusztus 3-tól Zircen edzőtáboroztunk közel háromszáz sporttársunkkal, ahol az olimpiai és világ-bajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok Hajtós Bertalan vezettte az edzéseket. A hétvége sem telt dzsúdós program nélkül, hiszen ekkor rendezték a Budapest Grand Prix-t, ahol nem csak nézőként voltunk jelen, hiszen több sportolónk önkéntesként is segítette a szervezést. 

Augusztusban már nem volt pihenő. Napi két edzéssel készültünk az őszi versenyekre, melynek gyümölcsét az augusztus végi Tenkes Kupán el is kezdtünk learatni. 

Diák és felnőtt győzelmek a Tenkes Kupán

Augusztus utolsó hétvégéjén Siklóson rendezték az idei Tenkes Kupát. A versenyen a hazai sportolókon kívűl több külföldi csapat is képviselte magát. A legkisebbtől egészen a felnőttekig, minden korosztályban indult versenyzőnk és minden korosztályban dobogón is végeztünk.

Bodor Sára és Hajdu Ilang

Szombaton a nagyoké volt a főszerep. Ifjúsági korosztályban három versenyzőnk remekelt. Darabos Márk harmadik helyen végzett -90 Kg-ban. Bodor Sára kicsit hibázott, így itt az ötödik helyezéssel kellett megelégednie. Hajdu Ilang elsőségéhez kétség nem fért, hiszen négy ippon győzelemmel nyerte meg a versenyt, összesen kevesebb mint két percet töltve a szőnyegen. 

Két ifi lányunk ezzel nem elégedett meg és felnőtt korosztályban is próbára tette tudását. Ilang hasonlóan a saját korosztályában nyújtott teljesítményéhez, itt is mind a négy mérkőzését ipponnal nyerte. Így két aranyérmet vihetett haza. Bodor Sári tudott javítani és ezüstérmet szerzett.

Vasárnap a Diák és serdülő korosztályokkal folytatódott a verseny. A legkisebbek között (U11) Riedl Ákos ezüst és Darabos Gergő bronzérmet szerzett. U13-as korosztályban Jüttner Janka három ippon győzelemmel aranyérmet szerzett, Kisfaludi Eszter a dobogó második, Horváth Nándor pedig a harmadik fokára állhatott. 

A serdülők (U15) között is jutott érem a csapatnak. Kurdi Benedek a nehézsúlyban győzedelmeskedett. Büki Viktória kiválóan versenyzett és a döntőben, több mint tíz perces küzdelemben maradt alul, így ezüstérmet szerzett. Bodor Sebestyén is jó formában volt és egészen a bronzéremig jutott. Riedl Dóra ötödik,  Jüttner Ábel a pontszerző hetedik helyen végzett. Csapatunkat erősítették, de pontszerző helyezést nem értek el: Balog Bálint és Tölgyfa János. Gratulálunk!

Serdülő és diák csapat