Újabb három érem az Országos Diákolimpiáról

Május 19-én, Zalaegerszegen rendezték a diák A és B korosztály (11 és 12 évesek) Országos Diákolimpiai Döntőjét, ahol népes mezőny gyűlt össze. Öt induló képviselte csapatunkat. 

Diák A korosztályban Tölgyfa János indult, első meccsét megnyerte, de sajnos a továbbiakban nem volt szerencséje, így helyezetlenül zárt. Diák B korosztályban Kisfaludi Eszter hibátlanul szerepelt és megnyerte a versenyt. Révay Balázs is remekül dolgozott, csak a döntőben hibázott, így az ezüstérmet vihette haza. Jüttner Janka is csak egy meccset veszített el, így a vigaszágon javíthatott. Végül bronzérmes lett. Horváth Nándor a pontszerző ötödik helyen végzett. Gratulálunk!

Hajdu Ilang Marokkóban járt

Hajdu Ilang sportolónk hazai és nemzetközi eredményeinek és a válogatottban folytatott munkájának köszönhetően bekerült az idei középiskolások világjátékára utazók csapatába.

A Magyar Judo Szövetség két fiút és két lányt delegálhatott a magyar csapatba. A május 2-9 tartó Gymnasiade multisport esemény volt, ahol tizenhat sportág versenyzői mérhették össze tudásukat. Idén előszőr Afrikában rendezték meg, Marokkó fővárosában Marrakesh-ben. A Magyar Diáksport szövetség 68 főt delegált az eseményre, ahol 46 ország, több mint 2600 sportolója versenyzett. A versenyen kívűl minden nap kulturális programokon vettek részt a magyarok, beleértve a nyitó és záró ünnepséget is. Ilang a versenyen hetedik helyen végzett. Gratulálunk!

Arany és két bronz az Országos Diákolimpiáról

Május első hétvégéjén rendezték a diák C (U11) korcsoport és az Ifjúsági korosztály (U18) Országos Diákolimpiai döntőjét Szombathelyen. 

Dávid Éva, Bodor Sára, Vargha Zsolt

 

A legkisebbeknél három indulónk volt. Közülük Riedl Ákos a verseny talán legkisebb súlyával mért, de remekül küzdött és két meccset is sikerült nyernie. A pontszerző ötödik helyen végzett. Varga Dánielnek is sikerült mérkőzést nyernie és hetedik helyen végzett. Darabos Gergőnek sajnos most nem jött ki a lépés, így helyezetlenül zárt. 

Az ifik között négy versenyzőnk küzdött az érmekért. Darabos Márk helyezetlenül zárt. Dávid Éva és Vargha Zsolt egyaránt felküzdötte magát a dobogóra. Mindketten a bronzérmet vihették haza. Bodor Sára aznap nem talált legyőzőre és négy ippon győzelemmel megszerezte az diákolimpiai bajnok címet. Gratulálunk!

Három érem a nemzetközi Budapest Kupáról

Április 28-ás és 29-én  32. alkalommal rendezték meg az idei Budapest Kupát az UTE jégcsarnokában. A nemzetközi verseny giga mezőnyében 23 ország több mint 1500 sportolója vett rész a 18 év alattiak korosztályaiban. Mind három korosztályban sikerült érmet szereznünk.

A 13 év alattiak között öt versenyzőnk indult. Horváth Nándornak, Tölgyfa Jánosnak és Révay Balázsnak nem sikerült helyezést elérni. Jüttner Janka határozottan kezdett és a döntőig meg sem állt, ahol nem sikerült nyernie így a szépen csillogó ezüstérmet vihette haza. Kisfaludi Eszter két nyertes meccsel hetedik helyezett lett az erős mezőnyben. 

A 15 év alattiak korosztályában Bodor Sebestyén és Jüttner Ábel sajnos első körben búcsúzott. Balogh Bálint szépen menetelt, azonban két nyertes és két vesztes meccsel sem sikerült helyezésre odaérnie nagy létszámú súlycsoportjában. Kurdi Benedeket ezúttal sem tudta senki megállítani és megszerezte a nehézsúly aranyérmét. Büki Viktória sajnos első meccsén hibázott, így a vigaszágon folytatta, ahol három győzelemmel jutott el a bronzmeccsig. Itt jobb volt az ellenfél, így a pontszerző ötödik helyre ért fel. 

A 18 év alattiak között Bodor Sárának most nem volt szerencséje és csak egy mérkőzést vívhatott. Vargha Zsolt győzelemmel kezdett, majd második mérkőzését elveszítve a vigaszágon folytathatta. Itt cseh ellenfelével szoros meccset vívott és csak a hosszabbításban maradt alul. Hajdu Ilang súlycsoportjának legjobb magyarjaként az ezüstérmet szerezte meg. 

Egyesületünk az összesített ponttáblázaton a 11. helyen végzett. Gratulálunk!