Három érem a Magyar Kupáról

Április 7-én a diák A és B korosztály (U13, U12) Magyar Kupáján álltak szőnyegre versenyzőink, Cegléden.

Diák A korosztályban két aranyérmet is  a mi sportolóink nyakába akasztottak. Jüttner Janka és Horváth Nándor egyaránt súlycsoportja legjobbja lett. Kisfaludi Eszter ezüstérmet szerzett, Révay Balázs ötödik, Szatmári Szabolcs hetedik helyen végzett. 

Érmes versenyzőink: Horváth Nándor, Kisfaludi Eszter, Jüttner Janka

Diák B korcsoportban Vörös Vilmos ötödik lett. Darabos Gergő ezúttal nem ért el helyezést. Csapatunk összeredménye alapján a második helyen végzett, tehát egy kupát is nyertek versenyzőink. Gratulálunk!

Parádés szereplés az Ebmex Kupán

Március utolsó hétvégéjén rendezték Miskolcon az Ebmex Kupát, az ifjúsági korosztály válogató versenyét, ahol népes mezőny gyűlt össze. Nyolc versenyzővel vettünk részt a viadalon.

Hajdu Ilang letette névjegyét új súlycsoportjában is (-52 Kg), ahol ezúttal aranyérmet szerzett. Vargha Zsolt (-81 Kg) kiválóan dolgozott. Minden meccsét ipponnal nyerve menetelt a dobogó legfelső fokáig. Bodor Sára (-57 Kg), Dávid Éva (-70 Kg) és Kovács Boglárka (-63 Kg) egyaránt felküzdötte magát a dobogóra és bronzérmet szerzett. Büki Viktória (-57 Kg) sem maradt le sokkal az éremről, ötödik helyen végzett. Balog Bálint (-50 Kg) is próbára tette tudását az idősebbek között, akár csak Bogi és Viki, ő hetedik helyezett lett. Riedl Dóra (-57Kg) is szoros meccsen maradt alul, így nem jutott el a helyosztókig. 

A csapat teljesítményét tekintve is kiemelkedő volt. Két arany és három bronzéremmel az éremtábla harmadik helyén végeztünk. Gratulálunk!

Nyári táboraink

Idén három hét napközis tábort is tartunk, hogy mindenki megtalálja azt a programot mely igényeinek megfelel.

Július 24-28-ig a szokásos szünet kezdő táborunk lesz, ahol lehetőség lesz a következő övvizsgára való felkészülésre. Itt kicsiktől a nagyokig mindenki megtalálja a helyét. Július 29-től augusztus 2-ig a kisebbeknek kedvezünk. A judo edzések mellett színes programokkal várjuk a jelentkezőket. A következő hétben, augusztus 5-9-ig viszont a nagyobbaknak kedvezünk. Itt elkezdhetik a felkészülést az őszi versenyekre, fejleszthetik kondijukat és tudásukat. Erre a táborra 9 éves kortól lehet jelentkezni. A tábor részletes információit itt olvashatják.

Megkezdődött a nemzetközi szereplés

Az idei évben is megkezdték válogatott versenyzőink az Ifjúsági Európa-kupákon való szereplést.

Hajdu Ilang év elején súlycsoportot váltott és már az 52 Kilogrammosok erős mezőnyében tette próbára magát. Február elején az olasz országi Follonicán versenyzett, de még nem sikerült pontszerző helyezést elérnie. Március 9-én és 10-én Zágrábba utazunk, immár három versenyzővel. Ilangon kívül Bodor Sára (-57 Kg) és a még első éves ifi Kurdi Benedek (+90 Kg) indulhatott. Ilangnak már sikerült meccset nyernie, ami bizakodásra ad okot, hiszen kezd beleerősödnie új súlycsoportjába. Bodor Sárának nem volt nagy szerencséje a sorsolással így sajnos csak egy mérkőzést vívhatott. Kurdi Benedek is derekasan küzdött. Két meccse volt, de nem sikerült nyernie. Még sokat kel erősödnie és rutinra kell szert tennie a nemzetközi mezőnyben.

A versenyt követő edzőtáborra Vargha Zsolt és két serdülő versenyző, Büki Viktória és Kovács Boglárka is csatlakozott a csapathoz. Az edzőtáborban a világ élvonalával dolgozhattak együtt sokat segítve fejlődésüket.