Ezüst és bronz az Országos Diákolimpiáról

Március 7-én, Szolnokon került sor a serdülők idei Országos Diákolimpiai Döntőjére, ahol négy versenyző képviselte csapatunkat.

Kisfaludi Eszter és Jüttner Janka

Két lány indulónk közül Jüttner Janka egészen a döntőig menetelt, ahol azonban alulmaradt. Végül a bajnoki ezüstérmet akasztották a nyakába. Kisfaludi Eszter az első meccsén hibázott, de a vigaszágon szépen javított és egészen a dobogó harmadik fokáig jutott. 

Horváth Nándor és Tölgyfa János is vívott győztes meccseket, de pontszerző helyezésig ezúttal nem jutottak el. Gratulálunk minden versenyzőnknek!

Diák és serdülő versenyzőink is elkezdték az évet

Február 29-én, Nagykőrösön került sor az első regionális versenyre, ahol több mint háromszáz versenyző indult harcba az érmekért. 

Legfiatalabb sportolóinknak (diák C korosztály) ez volt az első megmérettetésük. Ennek ellenére remekül szerepeltek. Aranyérmes lett Dudás Regina, Révay Hanga és Helfrich Márton. Bronzérmet szerzett Bodor Szilamér, hetedik helyen végzett Apostol Csongor. Hajdu Olivér ezúttal nem ért el pontszerző helyezést. 

Diák B korosztályban Bédi László a dobogó harmadik fokára állhatott. Diák A korosztályban Darabos Gergő ezüstérmes lett. Riedl Ákos és Vörös Vilmos ötödik helyen végzett. 

Serdülő csapatunk nagyobbik része Dunavarsányban edzőtáborozott a válogatottal, ezért csonka csapattal indultunk. Révay Balázs és Tölgyfa János egyaránt remekül dolgozott és a bronzérmet szerezte meg. Gratulálunk minden versenyzőnek!

Három érem az ifjúsági válogatóról

Január 25-én Újpesten rendezték az ifjúsági korosztály első országos rangsorversenyét. Komoly mezőny mérte össze erejét a válogatón. 

Egyesületünket három fiú és három lány versenyző képviselte. A -52 Kg-os súlycsoportban Hajdu Ilang négy ippon győzelemmel ismét első helyen zárt korosztályában. Jüttner Janka (-40 Kg) még serdülőként indult, de ennek elllenére remekül dolgozott és bronzérmet szerzett. Vargha Zsolt (-81 Kg) is csak egyet hibázott az elődöntőben, így ő is a dobogó harmadik fokára állhatott. Kovács Boglárka, Balog Bálint és Jüttner Ábel ezúttal nem jutott el a helyosztókig. 

Gratulálunk minden versenyzőnek!

Hajdu Ilang aranyérmes