10 magyar-bajnoki éremmel zártuk az esztendőt

Sok nehézség és küzdelmes időszak után is kijelenthetjük, hogy sikeres évet zártunk. Versenyzőink hazai és nemzetközi porondon is szép eredményeket értek el. 

A Magyar Bajnokságokon szinte minden korosztályban sikerült érmeket és pontszerző helyezéseket elérni. Magyar bajnok lett Hajdu Ilang (ifjúsági B, -53 Kg) és Horváth Nándor (Diák A korosztály -45 Kg). Ezüstérmet szerzett Hajdu Ilang (U23 korosztály, -52 Kg), és Jüttner Janka (Diák A, -40 Kg). Bronzérmet szerzett Gáspár Tibor (felnőtt III. oszt -90 Kg), Jüttner Janka (serdülő -40 Kg), Kovács Boglárka (Ifúsági, -63 Kg), Kisfaludi Eszter (Diák A, -56 Kg), Riedl Ákos (Diák B, -29 Kg), Vargha Zsolt (Ifi B, -81 Kg) Sajnos a szerencse nem a mi oldalunkon állt, hiszen különböző sérülések és betegségek miatt, több esélyes versenyzőnknek kellett kihagynia az Országos Bajnokságot.

Serdülő lányaink a nemzetközi mezőnyben is megállták helyüket. Büki Viktória és Kovács Boglárka egyaránt Európa Kupa győztes lett Győrben. Viki ezen kívül a Koroska Open-en is részt vett a válogatottal, ahol a dobogó harmadik fokára állhatott. 

Az Országos Diákolimpiákon is eredményesen vettek részt sportolóink. Aranyérmet szerzett Jüttner Janka. Ezüstérmes lett Hajdu Ilang. Bronzérmes lett Balog Bálint, Bodor Sára, Horváth Nándor, Kisfaludi Eszter és Vargha Zsolt. 

A mindennapi edzések mellett, több edzőtáborban is részt vettünk. Januárban Mátraházán kezdtük az évet, majd ifi válogatottjaink a nemzetközi edzőtáborokban is dolgoztak a tavaszi időszakban. Nyáron három hét napközis tábort tartottunk Diósdon, majd a bajai nemzetközi edzőtáborba utaztunk. 

Utánpótlás csapat

Utánpótlás bázisunk egyre szélesedik, és ezen a téren az idei évben rekordot döntöttük, hiszen több mint 100 gyermek vesz részt tanfolyamos edzéseinken. Őket is igyekszünk felkészíteni a versenysportra, táborokat és vetélkedőket szerveztünk számukra. Ovijudo csoportjaink minden diósdi óvodában működnek és töretlen népszerűségnek örvendenek. A jövőbeli terveink között szerepel az edzéskörülmények fejlesztése, saját judoterem kialakítása. Főszponzort keresünk csapatunknak, hiszen a működésünket és sportolóink támogatását jelenleg nagy részt önerőből kell megoldanunk. Köszönjük a támogatást Diósd Város és Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának, mely nagy segítség volt az elmúlt évben is. 

Elrajtolt a legfiatalabb sikercsapatunk

November 10-én, Zsámbékon rendezték a Közép-magyarországi Régió versenyét a Bushido Kupát, ahol korosztályon aluliaknak is adtak lehetőséget.

A legfiatalabbak között kilenc indulónk volt, akik közül hatan aranyérmet szereztek! Balla Sándor, Bodor Szilamér, Hajdu Olivér, Helfrich Márton, Gáspár Péter és Révay Hanga a dobogó legfelső fokára állhatott. Remekül dolgozott és ezüstérmet szerzett Apostol Csongor, bronzérmes lett Dudás Regina és Mihály Petra.

Diák C korosztályban Banitz Levente ezüstérmet szerzett. Diák B korosztályban Darabos Gergő és Riedl Ákos aranyérmes lett, Szabó-Götz Barnabás negyedik helyen végzett. Diák A korosztályban Révay Balázs arany, Szatmári Szabolcs bronzérmet szerzett. Serdülő Korosztályban Sajdik Kevin arany, Révay Balázs ezüstérmes, Szatmári Szabolcs negyedik helyezett lett.

Egy nappal korábban három versenyzőnk lépett szőnyegre Győrben a serdülő B és junior B korosztály Országos Bajnokságán. Serdülő B-ben Horváth Nándor ötödik helyen végzett. Sajnos sérülés miatt nem tudott a bronzéremért harcba szállni. Vargha Zsolt a juniorok között hetedik helyezést ért el. Tölgyfa János ezúttal nem ért el helyezést. 

Október 26-án és 27-én a szlovéniai Koperben szerepeltek ifjúsági korosztályos válogatottjaink Hajdu Ilang és Vargha Zsolt. Mindketten remekül kezdtek és a kemény nemzetközi mezőnyben a legjobb nyolc közé verekedték be magukat. Sajnos a folytatás nem sikerült, kilencedik helyen zártak. Gratulálunk!

Büki Viktória bronzérmet hozott Szlovéniából

Október 20-án a serdülő válogatott a szlovéniai Koroska Open nemzetközi versenyen vett részt, ahol csapatunkat Büki Viktória képviselte. 

Az erős nemzetközi mezőnyben Viki remekül helyt állt és a -57 Kg-os súlycsoportban bronzérmet szerzett! Az eredmény különösen értékes, hiszen sportolónkat sokáig sérülés hátráltatta, de ennek ellenére sikeresen visszatért az élvonalba. Gratulálunk!

Két magyar-bajnok és négy bajoki érem

Az elmúlt két hét eseménydúsan telt versenyzőink számára. október 13-án az ifjúsági B korcsoport Országos Bajnokságát rendezték a ceglédi judo csarnokban. Sérülések miatt csonka csapattal vettünk részt a megmérettetésen, de az eredmény így sem maradt el.

Hajdu Ilang magyar-bajnok

Öt versenyzőnk lépett tatamira. Hajdu Ilang (-52 Kg) mind a négy meccsét ipponnal nyerte és megszerezte a magyar-bajnoki címet. Vargha Zsolt (-81 Kg) is remekül menetelt, csak a döntőbe jutásért vívott küzdelemben hibázott, így a dobogó harmadik fokára állhatott. Kurdi Benedeket (-90 Kg) még mindig térdproblémája hátráltatta, de így is a pontszerző hetedik helyen zárt, akár csak a még serdülőként felversenyző Jüttner Ábel (-42 Kg). Balog Bálint (-55 Kg) szintén serdülőként vett részt a bajnokságon, de helyezést nem sikerült elérnie. 

Horváth Nándor magyar-bajnok

Október 19-én a Diák A és B korosztály (12-11 évesek) magyar-bajnokságára került sor, Kecskeméten. Ezen a napon az idősebbek között újabb magyar-bajnokot ünnepelhettünk Horváth Nándor (-45 Kg) személyében. Jüttner Jankát (-38 Kg) sem sok választotta el az elsőségtől, csak egyet hibázott így a bajnoki ezüstérmet akasztották a nyakába. Kisfaludi Eszter (-56 Kg) az első meccsén botlott, de a visszamérkőzéseken már magára talált és felküzdötte magát a dobogó harmadik fokára. Révay Balázs (-54 Kg)  is remekül dolgozott és a pontszerző ötödik helyen végzett. Szatmári Szabolcs is keményen küzdött, de nem ért el helyezést. A fiatalabbak között Riedl Ákos (-29 Kg) a súlycsoport talán legkönnyebb súlyú versenyzőjeként lett bronzérmes. Darabos Gergő és Szabó-Götz Barnabás ezúttal nem ért el helyezést. 

Másnap a kecskemétiek a már hagyományos Zsoldos Zsolt Emlékversenyt rendezték, ahol Balog Bálint ezüstérmet szerzett, Bodor Sebestyén hetedik helyen végzett serdülő korosztályban. Gratulálunk!