Hírek

Büki Viktória kapta az idei sportdíjat

 

Diósd Város képviselő testülete az idei évben a mi sportolónknak, Büki Viktóriának adományozta a városi sportdíjat utánpótlás kategóriában. A díjat minden évben egy utánpótláskorú és egy felnőtt sportoló és egy sportcsapat kaphatja meg. 

Viki óvodás kora óta egyesületünk sportolója. Eddigi pályafutása alatt két magyar bajnoki címet szerzett, kétszer volt első Országos Diákolimpián és számtalan hazai és nemzetközi versenyen állhatott dobogóra. Gratulálunk neki és további szép sikereket kívánunk!

 


Így telt a nyár

Judo csapatunk mozgalmas nyarat tudhat maga mögött. A pihenésen és a felkészülésen kívűl versenyek és edzőtáborok is színesítették a szünidőt.

Június első hétvégéjén került sor az idei serdülő Európa Kupára, ami a tizenöt év alattiak fő versenye idén. Kiváló versenyzéssel Kurdi Benedek ezüst, Jüttner Ábel pedig bronzérmet szerzet. Büki Viktória a pontszerző ötödik helyen végzett a nemzetközi mezőnyben. 

Június utolsó hetében napközis edzőtábort szerveztünk, melynek végén övvizsgát tartottunk. Sikeres vizsgát tett barna övre Bodor Sára, Hajdu Ilang, Vargha Balázs és Vargha Zsolt. Kék övre vizsgázott le Balog Bálint, Büki Viktória, Bodor Sebestyén, Darabos Márk, Jüttner Ábel, Kovács Boglárka, Kurdi Benedek, Riedl Dóra, Schuman Balázs. Zöld öves lett Kovács Gergő és Tölgyfa János. 

Júliusban néhány hét pihenő után, ismét napközis edzőtábort tartottunk, ahol már a versenyekre való felkészülésé volt a főszerep. A napi három edzés mellett jutott idő a héten egy kis strandra és játékra is. Az ezt követő héten, augusztus 3-tól Zircen edzőtáboroztunk közel háromszáz sporttársunkkal, ahol az olimpiai és világ-bajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok Hajtós Bertalan vezettte az edzéseket. A hétvége sem telt dzsúdós program nélkül, hiszen ekkor rendezték a Budapest Grand Prix-t, ahol nem csak nézőként voltunk jelen, hiszen több sportolónk önkéntesként is segítette a szervezést. 

Augusztusban már nem volt pihenő. Napi két edzéssel készültünk az őszi versenyekre, melynek gyümölcsét az augusztus végi Tenkes Kupán el is kezdtünk learatni. 

Comments Off on Így telt a nyár more...

Szeptembertől sportolj velünk Te is!

Comments Off on Szeptembertől sportolj velünk Te is! more...

Hajdu Ilang Marokkóban járt

Hajdu Ilang sportolónk hazai és nemzetközi eredményeinek és a válogatottban folytatott munkájának köszönhetően bekerült az idei középiskolások világjátékára utazók csapatába.

A Magyar Judo Szövetség két fiút és két lányt delegálhatott a magyar csapatba. A május 2-9 tartó Gymnasiade multisport esemény volt, ahol tizenhat sportág versenyzői mérhették össze tudásukat. Idén előszőr Afrikában rendezték meg, Marokkó fővárosában Marrakesh-ben. A Magyar Diáksport szövetség 68 főt delegált az eseményre, ahol 46 ország, több mint 2600 sportolója versenyzett. A versenyen kívűl minden nap kulturális programokon vettek részt a magyarok, beleértve a nyitó és záró ünnepséget is. Ilang a versenyen hetedik helyen végzett. Gratulálunk!

Comments Off on Hajdu Ilang Marokkóban járt more...

  • Kategóriák

  • Korábbi híreink

  • Támogatóink

    Támogatóink
  • Copyright © 1996-2010 A Diósdi DSE és Érdi JC honlapja. All rights reserved.
    iDream theme by Templates Next | Powered by WordPress