Hírek

Újabb rekordévet zártunk

2017 minden szempontból a legsikeresebb éve volt egyesületünknek. Nem is reméltük, hogy túl fogjuk szárnyalni, de 2018-ban sikerült. 14 magyar bajnoki éremmel, országos és nemzetközi eredményekkel ismét rekordévet zártunk. Néhány sorban nehéz is összefoglalni ezt az eseménydús évet, de azért megpróbáljuk.

A hazai porondot tekintve, tavasszal a Diákolimpiák illetve régiós és válogató versenyek kerültek sorra. Az Országos Diákolimpiákon aranyérmet szerzett Bodor Sára, Kisfaludi Eszter és Kurdi Benedek. Ezüstérmes lett Büki Viktória és Révay Balázs. Bronzérmet szerzett Dávid Éva, Jüttner Janka és Vargha Zsolt.

Az év során, szinte minden korosztályban sikerült érmet szereznünk az Országos Bajnokságokról. 2018-ban magyar bajnok lett Jüttner Janka, Horváth Nándor és Kurdi Benedek.  Hajdu Ilang egymaga három magyar bajnoki érmet gyűjtött. Ezüstérmet U23-as korosztályban, bronzérmet Ifjúági és Ifjúsági B korosztályban. Ezüstérmet szerzett még Büki Viktória, Darabos Gergő, Kisfaludi Eszter és Kovács Boglárka, aki duplázni tudott serdülő és ifjúsági B korosztályban egyaránt második helyen végzett. A magyar bajnoki dobogó harmadik fokára állhatott Dávid Éva, Révay Balázs és Riedl Ákos.

Mátraháza

Versenyzőink a nemzetközi mezőnyben is jól szerepeltek. A hazai rendezésű nemzetközi utánpótlás versenyek közül a Budapest Kupa és a győri Serdülő Európa Kupa volt a legnagyobb esemény. Előbbin három érmet gyűjtöttünk. Kurdi Benedek arany, Hajdu Ilang és Jüttner Janka ezüstérmet szerzett. Győrben a serdülőink közül Kurdi Benedek ezüst, Jüttner Ábel bronzérmet szerzett, míg Büki Viktória ötödik helyen végzett. 

Vargha Zsolt végigment az U16-os Euroliga sorozat négy versenyén, Aradon, Eszéken, Szabadkán és Szegeden három ezüst és egy bronzérmet szerzett. 

Ifjúsági válogatottjaink (Bodor Sára, Hajdu Ilang és Vargha Zsolt) részt vettek a Európai Judo Unio naptárában szereplő ifi Európa Kupákon Follinica-ban, Zágrábban, Teplicében, Győrben és a versenyeket követő edzőtáborokon. első évesként ebben a korosztályban a tapasztalat gyűjtés volt a cél. Közülük Hajdu Ilangnak több versenyen is sikerült meccseket nyerni és Győrben a pontszerző hetedik helyen végzett. Eredményes munkájának köszönhetően beválogatták a Marokkóban megrendezett Gymnasiade-ra utazó csapatba. Itt hetedik helyezést ért el. 

Természetesen a versenyekre való felkészülés is mozgalmasan telt az év során. Edzőtábort szerveztünk év elején Mátraházán, nyáron pedig két hét napközis tábort Diósdon. Részt vettünk a zirci edzőtáborban és válogatott tagjaink több nemzetközi edzőtáborba is eljutottak. 

Sportolóinknak a hét minden napján edzőslehetőséget biztosítottunk, hetente kétszer kora reggel is. Versenyzőink látogatták a válogatott keretedzéseket egész évben. 

Mindenkinek Aranyérmet

Fiatalabb sportolóinknak versenyeket szerveztünk és bevezetük számukra a Mindenkinek Aranyérmet Programot. Idén szeptemberben is sok ügyes és tehetséges fiatal csatlakozott hozzánk és szerette meg a judo sportot. Decemberben részt vettek első kis versenyükön az általunk szervezett Mikulás Kupán, ahonnan természetesen mindenki éremmel és Mikulás ajándékkal tért haza. Hamarosan eljön számukra az első övvizsga is, melyre már lelkesen készülnek. Az óvodában is zajlanak jétékos előkészítő edzéseink, amit idén több mint ötven gyermek látogat. Iskolás tagjaink létszáma százharminc fő körül mozog. Bízunk benne, hogy hamarosan még több és még nagyobb eredményekről számolhatunk be. Hajrá DDSE!


Büki Viktória kapta az idei sportdíjat

 

Diósd Város képviselő testülete az idei évben a mi sportolónknak, Büki Viktóriának adományozta a városi sportdíjat utánpótlás kategóriában. A díjat minden évben egy utánpótláskorú és egy felnőtt sportoló és egy sportcsapat kaphatja meg. 

Viki óvodás kora óta egyesületünk sportolója. Eddigi pályafutása alatt két magyar bajnoki címet szerzett, kétszer volt első Országos Diákolimpián és számtalan hazai és nemzetközi versenyen állhatott dobogóra. Gratulálunk neki és további szép sikereket kívánunk!

 

Comments Off on Büki Viktória kapta az idei sportdíjat more...

Így telt a nyár

Judo csapatunk mozgalmas nyarat tudhat maga mögött. A pihenésen és a felkészülésen kívűl versenyek és edzőtáborok is színesítették a szünidőt.

Június első hétvégéjén került sor az idei serdülő Európa Kupára, ami a tizenöt év alattiak fő versenye idén. Kiváló versenyzéssel Kurdi Benedek ezüst, Jüttner Ábel pedig bronzérmet szerzet. Büki Viktória a pontszerző ötödik helyen végzett a nemzetközi mezőnyben. 

Június utolsó hetében napközis edzőtábort szerveztünk, melynek végén övvizsgát tartottunk. Sikeres vizsgát tett barna övre Bodor Sára, Hajdu Ilang, Vargha Balázs és Vargha Zsolt. Kék övre vizsgázott le Balog Bálint, Büki Viktória, Bodor Sebestyén, Darabos Márk, Jüttner Ábel, Kovács Boglárka, Kurdi Benedek, Riedl Dóra, Schuman Balázs. Zöld öves lett Kovács Gergő és Tölgyfa János. 

Júliusban néhány hét pihenő után, ismét napközis edzőtábort tartottunk, ahol már a versenyekre való felkészülésé volt a főszerep. A napi három edzés mellett jutott idő a héten egy kis strandra és játékra is. Az ezt követő héten, augusztus 3-tól Zircen edzőtáboroztunk közel háromszáz sporttársunkkal, ahol az olimpiai és világ-bajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok Hajtós Bertalan vezettte az edzéseket. A hétvége sem telt dzsúdós program nélkül, hiszen ekkor rendezték a Budapest Grand Prix-t, ahol nem csak nézőként voltunk jelen, hiszen több sportolónk önkéntesként is segítette a szervezést. 

Augusztusban már nem volt pihenő. Napi két edzéssel készültünk az őszi versenyekre, melynek gyümölcsét az augusztus végi Tenkes Kupán el is kezdtünk learatni. 

Comments Off on Így telt a nyár more...

Szeptembertől sportolj velünk Te is!

Comments Off on Szeptembertől sportolj velünk Te is! more...

  • Kategóriák

  • Korábbi híreink

  • Támogatóink

    Támogatóink
  • Copyright © 1996-2010 A Diósdi DSE és Érdi JC honlapja. All rights reserved.
    iDream theme by Templates Next | Powered by WordPress