Beköszöntünk a junior mezőnybe

Március 16-án, Győrben rendezték az idei Országos Bajnokságot a junior korosztálynak (U20). Egyesületünket három még ifjúsági korosztályú lány képviselte. 

Hajdu Ilang (-52 Kg) és Dávid Éva (-78 Kg) egyaránt  a pontszerző ötödik helyen végzett az idősebbek között. Bodor Sára (-63) is győzelemmel kezdett, de a folytatás már sajnos nem sikerült így kilencedik lett. Gratulálunk!

Ifjoncaink Nagykőrösön kezdték a szezont

Február 16-án rendezték a Kőrös Kupát, ahol diák és serdülő korosztályú versenyzőink léptek tatamira. 

Diák B korosztályban Riedl Ákos ezüstérmet szerzett. Darabos Gergő ötödik helyen végzett. Köllő Máté és Marczell Máté helyezetlenül zárt. 

Diák A korosztályban négy érmet is szereztek sportolóink. Jüttner Janka és Kisfaludi Eszter súlycsoportja legjobbja lett. Horváth Nándor a dobogó második fokára állhatott. Révay Balázs bronzérmes, Szatmári Szabolcs hetedik helyezett lett. 

Serdülő korosztályban is aranyérmet szerzett Jüttner Janka. Bátyja Ábel ötödik helyen végzett. Balog Bálint, Bodor Sebestyén és Tölgyfa János nem ért el helyezést. Gratulálunk minden résztvevőnek!

Serdülő bajnoki érmek, felnőtt helyezések

November utolsó hétvégéjét is eredményesen zárta csapatunk Siklóson a serdülő és felnőtt III. osztályú Országos Bajnokságon.

24-én, szombaton a serdülő korosztály (U15) Magyar Bajnokságán öt indulónk versenyzett. Balog Bálintnak (-50 Kg) és Jüttner Ábelnek (-40 Kg) sajnos nem sikerült helyezést elérnie a népes mezőnyben. Kurdi Benedek (+81 Kg) nem hibázott és ezen a napon senki nem állhatott útjába, hogy elnyerje első magyar-bajnoki címét. Büki Viktória és Kovács Boglárka határozottan, ippon győzelmekkel menetelt a döntőig, ahol mind ketten szoros csatát vívtak. Viki csak a hosszabbításban hibázott, Bogi pedig sajnos egy wazari értékű dobása után kis figyelmetlenség miatt belekerült egy leszorításba, így mind ketten a bajnoki ezüstérmet vihették haza.

Másnap a felnőtt III. osztályú Magyar bajnokságra került sor. Két ifi korosztályú lányunk is versenyzett. Bodor Sára (-63 Kg) és Dávid Éva (-70 Kg) egyaránt a pontszerző ötödik helyen végeztek. Edzőink is felvették a kesztyűt, vagy inkább judo ruhájukat az ifjúsággal. Gáspár Tibor (-90 Kg) és Csetnek Béla (-66 Kg) hetedik helyezett lett. Gratulálunk!

Hajdu Ilang hetedik az Európa Kupán

November 17-én és 18-án Győrben került sor az Európai Judo Unio és a Magyar Judo Szövetség által rendezett Ifjúsági Európa Kupára. A versenyen három válogatott versenyzőnk indulhatott.

Hajdu Ilang remek versenyzéssel megszerezte első EK helyezését. Első meccsén komoly ellenfelet kapott, egy korábbi EB ötödik helyezést elért ukrán lánnyal mérkőzött. Betartva a taktikát wazari értékű dobással előnybe került, amit meg is tudott tartani. A második ellenfele szerb volt, akit az első percben sikerült eldobnia és nem sok hiányzott hozzá, hogy a leszorítást és végig tartsa. Sajnos nem sokkal a vége előtt kiszabadult a versenyző, majd Ilang hibázott, amit ellenfele ki is használt, így a a vigaszágon folytathatta. Harmadik meccsét sima győzelemmel zárta, majd a vigaszág döntőjében ismét kemény ellenfél következett. Az ukrán lánnyal szoros meccset vívott, majd hosszabbítás következett. Sajnos egy apró hiba nem Ilang javára döntötte el a mérkőzést így az előkelő hetedik helyen zárt. Jó jel ez a jövő évre nézve, hiszen komoly ellenfelekkel vívott szoros csatákat.

Másnap Bodor Sára és Vargha Zsolt versenyzett. Sajnos nekik nem alakult jól a verseny. Sára a későbbi ezüstérmestől szenvedett vereséget, majd a vigaszágon sem sikerült szépítenie. Vargha Zsolt egy svéd ellenféllel szemben maradt alul. Gratulálunk minden résztvevőnek!