Author Archive

Újabb rekordévet zártunk

2017 minden szempontból a legsikeresebb éve volt egyesületünknek. Nem is reméltük, hogy túl fogjuk szárnyalni, de 2018-ban sikerült. 14 magyar bajnoki éremmel, országos és nemzetközi eredményekkel ismét rekordévet zártunk. Néhány sorban nehéz is összefoglalni ezt az eseménydús évet, de azért megpróbáljuk.

A hazai porondot tekintve, tavasszal a Diákolimpiák illetve régiós és válogató versenyek kerültek sorra. Az Országos Diákolimpiákon aranyérmet szerzett Bodor Sára, Kisfaludi Eszter és Kurdi Benedek. Ezüstérmes lett Büki Viktória és Révay Balázs. Bronzérmet szerzett Dávid Éva, Jüttner Janka és Vargha Zsolt.

Az év során, szinte minden korosztályban sikerült érmet szereznünk az Országos Bajnokságokról. 2018-ban magyar bajnok lett Jüttner Janka, Horváth Nándor és Kurdi Benedek.  Hajdu Ilang egymaga három magyar bajnoki érmet gyűjtött. Ezüstérmet U23-as korosztályban, bronzérmet Ifjúági és Ifjúsági B korosztályban. Ezüstérmet szerzett még Büki Viktória, Darabos Gergő, Kisfaludi Eszter és Kovács Boglárka, aki duplázni tudott serdülő és ifjúsági B korosztályban egyaránt második helyen végzett. A magyar bajnoki dobogó harmadik fokára állhatott Dávid Éva, Révay Balázs és Riedl Ákos.

Mátraháza

Versenyzőink a nemzetközi mezőnyben is jól szerepeltek. A hazai rendezésű nemzetközi utánpótlás versenyek közül a Budapest Kupa és a győri Serdülő Európa Kupa volt a legnagyobb esemény. Előbbin három érmet gyűjtöttünk. Kurdi Benedek arany, Hajdu Ilang és Jüttner Janka ezüstérmet szerzett. Győrben a serdülőink közül Kurdi Benedek ezüst, Jüttner Ábel bronzérmet szerzett, míg Büki Viktória ötödik helyen végzett. 

Vargha Zsolt végigment az U16-os Euroliga sorozat négy versenyén, Aradon, Eszéken, Szabadkán és Szegeden három ezüst és egy bronzérmet szerzett. 

Ifjúsági válogatottjaink (Bodor Sára, Hajdu Ilang és Vargha Zsolt) részt vettek a Európai Judo Unio naptárában szereplő ifi Európa Kupákon Follinica-ban, Zágrábban, Teplicében, Győrben és a versenyeket követő edzőtáborokon. első évesként ebben a korosztályban a tapasztalat gyűjtés volt a cél. Közülük Hajdu Ilangnak több versenyen is sikerült meccseket nyerni és Győrben a pontszerző hetedik helyen végzett. Eredményes munkájának köszönhetően beválogatták a Marokkóban megrendezett Gymnasiade-ra utazó csapatba. Itt hetedik helyezést ért el. 

Természetesen a versenyekre való felkészülés is mozgalmasan telt az év során. Edzőtábort szerveztünk év elején Mátraházán, nyáron pedig két hét napközis tábort Diósdon. Részt vettünk a zirci edzőtáborban és válogatott tagjaink több nemzetközi edzőtáborba is eljutottak. 

Sportolóinknak a hét minden napján edzőslehetőséget biztosítottunk, hetente kétszer kora reggel is. Versenyzőink látogatták a válogatott keretedzéseket egész évben. 

Mindenkinek Aranyérmet

Fiatalabb sportolóinknak versenyeket szerveztünk és bevezetük számukra a Mindenkinek Aranyérmet Programot. Idén szeptemberben is sok ügyes és tehetséges fiatal csatlakozott hozzánk és szerette meg a judo sportot. Decemberben részt vettek első kis versenyükön az általunk szervezett Mikulás Kupán, ahonnan természetesen mindenki éremmel és Mikulás ajándékkal tért haza. Hamarosan eljön számukra az első övvizsga is, melyre már lelkesen készülnek. Az óvodában is zajlanak jétékos előkészítő edzéseink, amit idén több mint ötven gyermek látogat. Iskolás tagjaink létszáma százharminc fő körül mozog. Bízunk benne, hogy hamarosan még több és még nagyobb eredményekről számolhatunk be. Hajrá DDSE!


Serdülő bajnoki érmek, felnőtt helyezések

November utolsó hétvégéjét is eredményesen zárta csapatunk Siklóson a serdülő és felnőtt III. osztályú Országos Bajnokságon.

24-én, szombaton a serdülő korosztály (U15) Magyar Bajnokságán öt indulónk versenyzett. Balog Bálintnak (-50 Kg) és Jüttner Ábelnek (-40 Kg) sajnos nem sikerült helyezést elérnie a népes mezőnyben. Kurdi Benedek (+81 Kg) nem hibázott és ezen a napon senki nem állhatott útjába, hogy elnyerje első magyar-bajnoki címét. Büki Viktória és Kovács Boglárka határozottan, ippon győzelmekkel menetelt a döntőig, ahol mind ketten szoros csatát vívtak. Viki csak a hosszabbításban hibázott, Bogi pedig sajnos egy wazari értékű dobása után kis figyelmetlenség miatt belekerült egy leszorításba, így mind ketten a bajnoki ezüstérmet vihették haza.

Másnap a felnőtt III. osztályú Magyar bajnokságra került sor. Két ifi korosztályú lányunk is versenyzett. Bodor Sára (-63 Kg) és Dávid Éva (-70 Kg) egyaránt a pontszerző ötödik helyen végeztek. Edzőink is felvették a kesztyűt, vagy inkább judo ruhájukat az ifjúsággal. Gáspár Tibor (-90 Kg) és Csetnek Béla (-66 Kg) hetedik helyezett lett. Gratulálunk!


Hajdu Ilang hetedik az Európa Kupán

November 17-én és 18-án Győrben került sor az Európai Judo Unio és a Magyar Judo Szövetség által rendezett Ifjúsági Európa Kupára. A versenyen három válogatott versenyzőnk indulhatott.

Hajdu Ilang remek versenyzéssel megszerezte első EK helyezését. Első meccsén komoly ellenfelet kapott, egy korábbi EB ötödik helyezést elért ukrán lánnyal mérkőzött. Betartva a taktikát wazari értékű dobással előnybe került, amit meg is tudott tartani. A második ellenfele szerb volt, akit az első percben sikerült eldobnia és nem sok hiányzott hozzá, hogy a leszorítást és végig tartsa. Sajnos nem sokkal a vége előtt kiszabadult a versenyző, majd Ilang hibázott, amit ellenfele ki is használt, így a a vigaszágon folytathatta. Harmadik meccsét sima győzelemmel zárta, majd a vigaszág döntőjében ismét kemény ellenfél következett. Az ukrán lánnyal szoros meccset vívott, majd hosszabbítás következett. Sajnos egy apró hiba nem Ilang javára döntötte el a mérkőzést így az előkelő hetedik helyen zárt. Jó jel ez a jövő évre nézve, hiszen komoly ellenfelekkel vívott szoros csatákat.

Másnap Bodor Sára és Vargha Zsolt versenyzett. Sajnos nekik nem alakult jól a verseny. Sára a későbbi ezüstérmestől szenvedett vereséget, majd a vigaszágon sem sikerült szépítenie. Vargha Zsolt egy svéd ellenféllel szemben maradt alul. Gratulálunk minden résztvevőnek!

 

Comments Off on Hajdu Ilang hetedik az Európa Kupán more...

A Budapest Bajnokságon is megállták helyüket

November 17-én, Újpesten rendezték az idei Budapest Bajnokságot melyen legkisebb sportolóink vettek részt.

Diák C korosztályban (U11) aranyérmet szerzett Darabos Gergő. Riedl Ákos is remekül versenyzett, így a dobogó harmadik fokára állhatott. Szabó Götz Barnabás és Varga Dániel hetedik helyen végzett.

Diák B korosztályban (U12) Kisfaludi Eszter és Horváth Nándor egyaránt súlycsoportja legjobbja lett. Diák A korosztályban (U13) Tölgyfa János hetedik helyen végzett. Gratulálunk!

Comments Off on A Budapest Bajnokságon is megállták helyüket more...

  • Kategóriák

  • Korábbi híreink

  • Támogatóink

    Támogatóink
  • Copyright © 1996-2010 A Diósdi DSE és Érdi JC honlapja. All rights reserved.
    iDream theme by Templates Next | Powered by WordPress